Coachpodden #66

Med Mikael Karlberg

Dagens gäst i coachpodden är Mikael Karlberg, Förbundskapten för Danmarks herrlandslag.

Vi inleder avsnittet med den sedvanliga faktarutan där Mikael pratar om den klassiska skolgårdsinnebandyn och vikten av att barn får tävla på sina egna villkor, han berättar om sin egen spelakarriär och vad det var som gjorde att han valde att testa ledarrollen i moderklubben Hässelby.

Mikael berättar om sina tränaruppdrag i Visby, AIK, Helsingborg, Södradal, Malmö och Höllviken och vilka erfarenheter som han tar med sig från de åren. Vi har även fått se Mikael i flera olika landslagsroller, dels i de svenska U19-landslaget och herrlandslaget men sen några år tillbaka så har han rollen som Dansk förbundskapten.

Vi pratar om olika sätt att analysera en innebandymatch, Mikael vars bästa vän enligt honom själv är analysprogrammet sideline där han genom åren har tillbringat enormt mycket tid och är enligt mig en av de främsta analytikerna. Han får svara på ett antal olika exempel och reda ut om den statistiken är relevant och hur man sen kan använda den i den dagliga verksamheten.

Sedan 6 år tillbaka så jobbar Mikael som instruktör på Malmö idrottsgymnasium, han ger sin syn på idrottsgymnasium och den modellen vi inom innebandyn idag använder oss av. När vi ändå pratar om unga spelare så går vi ner lite ytterligare i årskullarna och pratar om de ungdomar som han tränare i somras på Höllvikens summercamp.

Som vanligt så avrundas avsnittet med fem snabba och en drömuppställning.

Foto: Jimmy Palm


Coachpodden
Coachpodden #66
Loading
/
Coachpodden #87

Med Pontus Kozan

Coachpodden #86

Med Patric Löfborg

Coachpodden #85

Med Andreas Harnesk