Coachpodden #65

Med Christian Guntsch

Dagens gäst i coachpodden är Christian Guntsch, assisterande tränare i FBC Kalmarsund.

Vi inleder avsnittet med den sedvanliga faktarutan för att sedan prata om Christians resa som spelare, där han får beskriva sig själv och vilken typ av spelare han var. När vi ändå är inne och pratar om olika spelartyper så diskuterar vi vilka spelare vi idag saknar i seniorinnebandyn. I den diskussionen av avsnittet bjuder vi på allt från utbildningen av unga spelare till hur vi idag matchar våra elitspelare.

Christian berättar om sina år i Växjö Vipers, samarbetet med Niklas Nordén och att redan under hans första år vara med i på resa som gick hela vägen till en SM-final i Globen. Christian berättar också om sin upplevelse av när han lämnade Växjö och känslorna kring det.

Efter tiden i Växjö och ett kortare uppehåll så anslöt han till Lagan IBK under sluttampen av säsongen 2019/2020 för att hjälpa laget till ett nytt kontrakt, kontraktet säkrades och säsongen efter så var han Huvudtränare i det Lagan som gjorde ett enormt avtryck i allsvenskan södra. Han berättar om den härliga anda som präglade laget/föreningen och vilka framgångsfaktorer som tog laget hela vägen till ett SSL-Kval.

Till nästa säsong så kommer vi att se Christan i FBC Kalmarsund, han kliver in som assisterande tränare till Viktor Gustavsson som för andra gången på kort tid plockat in Christan. Viktor var tidigare tränare i Lagan och en stor del i att Christian anslöt till laget 2019/2020. Christian berättar om deras samarbete och hur han ser på rollen som assisterande tränare. Givetvis så pratar vi en hel del om den kommande säsongen och det jobb som väntar i hans nya klubb.

Som vanligt så avrundas avsnittet med fem snabba och en drömuppställning.

Foto: Max Pelkonen


Coachpodden
Coachpodden #65
Loading
/
Coachpodden #87

Med Pontus Kozan

Coachpodden #86

Med Patric Löfborg

Coachpodden #85

Med Andreas Harnesk