\
\
Att coacha hemifrån

Att coacha hemifrån

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Tyvärr är det lite dystrare tider när många lag & tränare fått pausa sin verksamhet, vad kan man då göra under uppehållet?

Jag bjuder på 3 exempel som jag använder mig av ganska så mycket för egen del.

Tips 1) Jag kollar en hel del på SSL play och massa olika matcher, istället för att ”bara” kolla på matchen så brukar jag låtsas att jag är läktarcoach i något av lagen. Så jag fokuserar mer på det lagets insats, antecknar vad jag ser och skulle vilja förändra i tex periodpaus. Efter matchen skriver jag en liten kortare utvärdering av matchen, gör kanske någon notering vad jag ev skulle vilja jobba med på den kommande veckans träningar osv. Det gör att jag får träna lite extra på coachrollen och försöka se lite tydligare vad som försiggår i matchen. (under dokument hittar du ett dokument för skottstatistik om du vill föra det)

Tips 2) Att prata med andra tränare, jag som har den stora förmånen att få lyssna på olika innebandytränare i samband med att jag spelar in coachpodden och jag lär mig mängder av dem. Hur de vill spela, deras syn på olika spelmoment och ledarfrågor. Passa på du också att ta en digital kaffe eller julmust med någon tränare och ha ett samtal där ni diskuterar de olika delar av innebandyn som ni brinner för till ex försvar, uppspel, PP osv

Tips 3) Se till att göra de saker som du sällan hinner med under en säsong, till exempel är det ju ett utmärkt tillfälle för spelarna att själva få reflektera över frågor som

Beskriv dig själv som innebandyspelare?

Vad motiverar dig?

Vilken del av innebandyträningen tycker du är roligast?

Vilka egenskaper vill du utveckla/förbättra?

Finns det några moment i spelet som du tycker är svåra/jobbiga?

Vad har du för förväntningar/förhoppningar på säsongen?

Har du några mål du vill uppnå i innebandy?

En uppgift som spelarna enkelt kan genomföra på distans utifrån de restriktioner som finns och då kan du få inputs om vad just den spelaren gillar, vill utveckla, förväntar sig osv

Givetvis ska du använda de frågor som är väsentliga för dig/din ledarstab.